sisseldanielsson

Lördag

Kategori: Allmänt

Jag vill först och främst tacka alla för deras stöd! Det är verkligen roligt att läsa de kommentarer jag får och det värmer :)
 
Nu idag har jag planerat att dra ner på stan för att köpa en mobil. Väntar bara på att mina blivande rumskompisar ska vakna så att dom kanske ska följa med. Jag hade först planerat att köpa en skitmobil som jag bara kan ringa och sms:a med, men efter lite mer eftertanke så köper jag nog en smartphone så jag kan surfa också. Det är skönt och ha eftersom det blir mycket billigare än att använda den svenska mobilen hela tiden. Och det kostar inte så himla mycket här borta heller. För 20 euro i månaden kan jag använda så mycket sms, surf och samtal som jag vill. Mucho cheapo.
 
Sen ikväll ska jag ut med några svenska tjejer för att ta en öl. Får se hur det går, är inte riktigt i supartagen och har inte tänkt att bli så full första utekvällen i Dublin faktiskt. Bor ju fortfarande på ett BnB och jag ska ju fortfarande upp på frukost och utcheckning imorgon. Kommer sakna frukosten på detta härliga ställe. Jag har förälskat mig i deras hashbrowns! Mumso fillibabbo.
 
Det känns helt overkligt att jag redan varit här i fem dagar. Helt själv. Det är klart, när jag varit på hotellet och väntat på mejl har det känts som att minuter är dubbelt så långa, men dagarna går fort ändå. Imorgon är det alltså dags att checka ut och flytta in i lägenheten! Jag kan knappt vänta! 
 
På måndag börjar vuxenlivet igen, och då ska jag ut och skaffa mig ett PPS nummer - typ som sveriges personnummer. Med det numret får jag betala rätt skatt, som är typ 20%, istället för emergency tax som ligger på 45%. Emergency tax är för alla som inte bor på Irland liksom. invandrare alltså. typ. inte riktigt hundra procent insatt.
 
Sen måste jag skaffa mig ett irländsk bankkonto, annars blir det svårt för lönen att hitta rätt. Har ju dock inget jobb än, så det är egentligen ingen brådska. Jobb var det ja, just det. Får ta tag i detta på måndag. Måndag

Kommentarer

 • Klara säger:

  Haschbrownies är ingen bra frukost, Sissel!

  Svar: Haschbrowns och haschbrownies är två helt olika saker, Klara ;)
  Sissel Danielsson

  2013-11-09 | 13:12:00
 • Zanna säger:

  You go girl!! Se där, du fixade boende på fem dagar(!!!) jobbet kommer komma som ett brev på posten! :D

  2013-11-09 | 20:13:25

Kommentera inlägget här: