sisseldanielsson

The work

Kategori: Allmänt

Jag blev jätteglad tidigare idag när jag gick in på bloggen och såg att jag fått en kommentar av någon jag inte ens känner! Hon hette Josefin och hade hittat min blogg och undrade lite hur det är att jobba på HP.
 
Jaaa ...
 
Först och främst så jobbar jag inte för HP, utan för ett bemanningsföretag som heter CPL. CPL är typ specialliserat på olika språkjobb. deras annonser finns överallt på nätet, jobs.ie var där jag hittade dom. gick på en intervju, fick inte jobbet, blev uppringd en vecka senare och blev erbjuden ett annat jobb. kjempegreit! jag var sååå glad.
 
sen var det träning i tre veckor innan jag gick live för att kunna ta emot samtal. för att vara helt ärlig tyckte jag att träningen var supertråkig (kanske inte den första veckan, den var liksom ganska välbehövlig) men de sista två veckorna var booooooring.
jag är inte så jäkla datakunnig av mig. hehe. så tänk er typ att ni sitter i flera timmar och lyssnar på en lärare som bara pratar ryska. det var typ så jag kände mig.
 
som CPL är uppbyggt så är det olika desk. alla desk supportar olika företag. på mitt desk är det jag och tre killar för den svenska supporten, sen finns det finska, danska, tyska, holländska m.m. sen i nästa rum finns det ett annat desk som supportar ett annat företag. 
tänk er massa färger. vi som sitter på mitt desk är blått. inom den blåa färgen finns det massa olika språk, men dom gör samma sak. ett annat desk är lila, med massa olika språk inom den lila färgen osv. osv.
 
det vi gör är att vi sitter och tar samtal från folk inom företag och hjälper dom med datorn, ipaden eller iphonen. ibland får vi mejl också. det varierar från desk till desk. mitt desk är ganska lugnt, jag har typ 5 samtal om dagen i genomsnitt. andra desk kanske har 35 samtal om dagen i genomsnitt.
 
det finns typ två olika sätt att ta sig till HP från city center. antingen tar man bussen, 66B, som har sista stoppet precis utanför HP. börjar du 8, tar du bussen från city centre runt 7.10, beror ju på vart du bor. då är du framme så att du kan starta 8. och den går tillbaka till stan varje timme, 12.15, 13.15, 14.15 osv. 
 
eller så kan man ta tåget. det går från lite olika ställen, men det är mot maynooth man ska. man går av vid Louisa Bridge Leixliep. från stationen går det en gratis shuttlebus, bara för anställda naturligtvis, till HP. den går då och då fram till 10.00 och sen efter 15.00 igen. den är lite seg dock. slutar du 16.00 går inte shuttlebussen förrän 16.35. men du får ändå vänta på tåget som går 16.50 typ. 
 
jag blir så himla åksjuk dock, så jag väntar hellre på tåget än spyr i bussen.
 
lönen är bra, det är lite olika beroende på vart du hamnar. det finns en jättestor cafeteria där man kan köpa helt okej mat till helt okej priser. dom flesta tar med matlåda dock. det finns bank och postkontor som man kan använda. bankomat då dom inte tar kort i cafeterian. det finns en liten cafeteria i byggnad åtta där jag jobbar. godaste hot chocolate ever! 
 
timmarna varierar. vi har ett rullande schema. så två veckor börjar jag 06.00-15.00, en vecka 07.00-16.00 och en vecka 10.00-19.00. men det är också som sagt olika från desk till desk. börjar du 06.00 får du dock gratis taxi till jobbet, för det är inga bussar eller tåg som går så tidigt. sweet!
 
killarna jag jobbar med är helt underbara, skrattar så jag dör typ varje dag. vi sitter ihop med tre danska tjejer och tillsammans har vi väldigt kul faktiskt. asså, arbetskompisar är det ju upp till varje person hur det blir med, men eftersom man är tillsammans varje dag, ungefär som en skolklass så kommer man nära dom. vi är ju så få också, så det är liksom lite oundvikligt. det finns desk med typ 15-20 svenskar. då förstår man ju att man inte blir nära med alla. men jag hade tur iaf. dom har hjälpt mig sååååå mycket eftersom jag inte fattade träningen (dom höll med om att den är helt onödig) och min tekniska förmåga är typ obefintlig. 
 
allt som allt är det en ganska bra arbetsplats. alla arbetsplatser har ju dock sin brister. men det är ju upp till var och en att bestämma hur man tycker om det....
 
 
uräkta om det blev lite långt det här inlägget, men men. ibland blir det så. nu ska jag fortsätta kolla på Pewdiepie när han spelar walking dead. C Yaaaa!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: