sisseldanielsson

asså

Kategori: Allmänt

jag skrev värsta inlägget förut. glömde tydligen att trycka på publicera knappen .. ajsan bajsan.
 
iaf, är nu redo för ett nyårsfirande i Dublin, klätt mig och allt men har typ ingen koll på vart man ska ta vägen .... eller, jag har massa alternativ men jag vet inte riktigt vilket jag ska välja ..
 
gjorde absolut ingenting på jobbet idag. vardagen har lunkat vidare sen senaste inlägget (som var på lucia, aja baja Sissel) ni har inte missat något speciellt.
 
åkte hem över jul och hade världens bästa jul med familj och vänner, god mat och bara slapphet. jag tyckte det var guld värt att inte behöva ställa klockan på en hel vecka! 
 
gick live på jobbet efter att jag klarar mina test calls (!) fredagen före jag åkte och hade mina första samtal igår. visserligen bara tre på hela dagen, men ändå. det gick väl sådär. inte mitt bästa arbete under mitt liv. men vad kan man förvänta sig första gången?
 
nu blir det utåt! ha det gött och gott nytt år på er!
 
 

update

Kategori: Allmänt

när jag kom till jobbet så såg jag hela luciatåget på datorn igen. flera gånger faktiskt .. heheh

lucia

Kategori: Allmänt

tro inte att jag missar lucia bara för att jag bor på Irland! jag gick upp extra tidigt endast så jag skulle hinna titta på datorn. jag hade ungefär 40min på mig och det blev perfekt om jag spolade när dom pratade och när dom sjöng tråkiga låtar. hade gärna sett hela, men min morgon var alldeles för kort för det ...

Lucia har alltid varit en viktig milstolpe för mig. det visar liksom att det är snart är jul och jag är väldigt glad att vi har denna fina tradition i sverige. det finns säkert många som inte bryr sig ett skit om lucia, och det förstår jag. det har egentligen ingenting att göra med typ högtider och sånt.
men jag har ändå allid tyckt att lucia är lite högtidligt. jag har alltid varit md i ett luciatåg, och för två år sedan var jag själv lucia i glava kyrka. det var stort för mig, kanske för att jag alltid sett upp till alla luciorna före mig och tyckt att dom var mycket vackra och coola. jag är inte religiös på något sätt, men jag tycker ändå att det är en fin tradition och jag hoppas att den aldrig dör ut.

det skrivs ju massa om rasistiska luciatåg med förbjud om pepparkaksgubbar och tomtar. varför förstår jag inte, i grund och botten är det ju en fin svensk tradition som har funnits i alla tider. det finns ingen som har tyckt att det varit rasistiskt innan. så varför skulle vi tycka det nu?

alla raser och hudfärger är välkomna i sverige, beter du dig bara som en medmänniska så. och under speciellt julen ska alla människor betyda lika mycket. så istället för att få lucia till en rasistisk och ful tradition när det faktiskt aldrig har varit något annat än ett firande av ljuset?


istället för att exkludera ta istället emot allt och alla med öppna armar. det kommer alltid finnas.människor som kommer ha åsikter, men under julen kan man väl ändå hålla käften och låta barnen klä ut sig till vad fan som helst.

Svensk julmarknad

Kategori: Allmänt

I söndags så var ju jag och Saga på en svensk julmarknad också! det var inte så stort som vi trodde och det var jättesvårt att hitta dit! bussen var ju lätt, men vi gick iaf 45 minuter innan vi hittade rätt ställe.
 
dom hade ett luciatåg och jag måste tyvär säga att det var typ det sämsta jag någonsin sett. jag bryr mig inte om tjejerna kan sjunga eller om det är barn som inte fokuserar med, det är liksom så det är och det är bara gulligt typ. men det här hade inte struktur överhuvudtaget. dom har ingen musik så dom sjöng a capella. och det hade dom INTE tränat för. så sången var ju lite sådär.
 
men det värsta var att lucian var typ sjuk och hostade hela tiden. till slut började hon gråta. och det värsta var att ingen gjorde något åt det. asså, om lucian börjar gråta så tar man ju ner henne från scenen. så vi gick efter typ tio minuter. vi tyckte så synd om tjejerna som var med, för det var absolut inte deras fel! det hade bara behövts en stark hand som hade styrt upp det hela och kanske övat lite mer med dom. för detta var hemskt. usch, mår dåligt när jag tänker på det.
 
själva julmarknaden var inte så stor, som sagt. jag och saga gick runt och kollade i typ tio minuter, om ens det, och det var liksom allt. vi tog en varsin korv med bröd och jag köpte chokladbollar. det var massa svenska familjer där och det var trevligt att prata lite svenska med andra folk, men det blev ändå inte riktigt som vi hade trott. men det var trevligt, och jag uppskattar verkligen människorna som ställde upp och sålde saker och dom som hade fixat hela grejen. det är inte bara bara!
 
 
 
 
Saga, visst är hon söt?! Här går vi runt i lilla staden Monkstown och letar efter marknaden.

Hejsan Hoppsan Lillebror

Kategori: Allmänt

 Asså, jag har verkligen inte haft NÅGON tid att skriva här, ber om ursäkt där. (till alla mina läsare)
 
Jag har börjat på nya jobbet den här veckan och det har varit MYCKET information att ta in. första dagen så var det typ hej och välkommen, info om företaget och regler och sånt. skrev på kontraktet där.
andra dagen var det massa information om typ vad vi skulle göra och chefer och sånt där. tredje dagen var det bara massa tekniska saker. inte saker som man kanske tycker är svårt, men typ filformat och disk cleaner och sånna där enkla saker som man bara måste komma ihåg.
det där med disc cleaner, det är ju en sorts rensning på datorn som tar bort alla onödiga filer som du inte använder och som bara tar plats. alla andra typ nickade igenkännande men det enda jag kunde tänka på resten av DAGEN var att jag skulle rusa hem och göra det på min dator. haha.
torsdag var det mer information om typ telefonen och lite sånna grejer. igår fick jag äntligen gå till mitt desk.
 
grejen är att jag inte ska "go live" förrän om typ en vecka, så jag är inte nära på att vara färdigutbildad än. men jag är skitnervös. fick en lugna dag igår, bara lyssna på en kille när han tog samtal, men ändå. jag satt som på nålar och tänkte hela tiden "HUR FAN SKA JAG ÖVERLEVA DET HÄR?!" speciellt när han började mockla med någon skrivare i tjotahejti. då ville jag bara gråta. för jag KAN INTE. jag vill kunna, men jag känner mig så otillräcklig.
 
men jag vet också att om två månader kommer jag tycka att min nervositet i börjar var helt onödig. så därför skulle jag vilja spola fram två månader.
 
mitt desk är tydligen en av dom lugna. igår hade dom något stort problem så dom hade ännu mer att göra än vanligt, men jag tyckte det var jättelugnt. (vet inte riktigt hur mycket jag får skriva här på bloggen, så jag är försiktig med mina ord..) men det känns bra att komma till en lugn disk iaf!
 
det är inte så att jag vill liksom sova på jobbet, men det känns ändå bra att det kommer bli en mjukstart liksom... om ni förstår vad jag menar...
 
nu är det lördag och jag har SOVIT! har ju fått gått upp innan tidens början varje morgon och har varit som en zombie hela veckan. och jag har DUSCHAT! eftersom vi inte har varmvatten på kvällen har jag fått duscha kallt, för jag hatar att duscha på morgonen. så nu är jag människa igen! 
lite halvt ändå för jag tror att jag börjar bli sjuk. näsan kliar och jag har en liten hosta på gång. that's life, sörrni.
 

C yaaa, wouldn't wanna be ya!

för tidigt

Kategori: Allmänt

omg. jag är så trött. herregud, evigheter sen jag gick upp såhär tidigt!

fast här står jag nu, alldeles för tidigt på busshållsplatsen!

better too early than too sorry..

bad place

Kategori: Allmänt

haha, vi var ute igår, och tog taxi hem. när jag gått ut ur bilen började taxichauffören prata med saga om hur jag VERKLIGEN inte borde bo här, för det var ett så himla dålig område! hejsan hoppsan liksom

nej, jag hade jättekul igår! det enda var att jag var dum nog att ha högklackat, så jag typ dog ju runt 2,3 där. jag kan inte förklara hur skönt det var att ta av sig skorna!

det är så jävla bra här, taxin är inte så sjukt dyr som i arvika. (sverige?)
om vi inte tagit taxi så hade jag behövt gå iaf i en halvtimme och saga ännu längre. och upp till mig så fick jag betala typ 9 euro. 9*8=72 spänn. det betalar jag gärna istället för att gå när det känns som om djävulen lär sig brodera i mina fotsulor.

är dock väldigt trött idag. var ju ute i fredags också och somnade runt 5 båda dagarna. och så upp igen. gode gud alltså. vad hände med min ungdomliga energi?

idag blir det svensk julmarknad och kanske ikea. sen imorgon blir det jobb! woho!