sisseldanielsson

Good Morning

Kategori: Allmänt

Ja, då var det ännu en morgon som jag vaknar upp på Irland. Jag sover inte lika bra här som jag gjorde hemma, vaknar flera gånger om dagen, men jag tror det är för att mitt fönster är ut mot gatan där det kör förbi stora lastbilar hela tiden. alla bilar tutar och minst en ambulans eller polisbil i timmen kör förbi. Men det är väl så när man bor i en storstad!
 
Igår var jag och kollade på lägenheten också. Det var lite krångel faktiskt, för tjejen som skulle släppa in mig gav mig fel nummer, så när jag försökte ringa eller skriva sms så funkade det inte, så jag stod ute på gatan i typ tjugo minuter. Det gjorde mig ingenting egentligen, det var bara mörkret som var lite läskigt. Jag blev lite paranoid och antog nästan att alla som gick förbi var rånare och våldtäktsmän. Men som tur var ligger lägenheten i ett fint område. Hade den legat på andra sidan stan eller på någon bakgård hade jag nog fått panik efter en minut.
I alla fall, tjejen kom aldrig ut, jag går tillbaka till hotellet och mejlar henne för att fråga varför hon inte kom ut. Då svarar hon med att hon gett mig fel nummer och att jag ska komma tillbaka för dom väntar på mig. Ivrig som tusan var hon. Så jag kastar på mig jackan och drar dit, för mitt hotell ligger bara två minuter därifrån. När jag var där ringde jag det andra numret jag fick och hon kom och svarade. Hon och dom andra var jättetrevliga, dock kunde dom inte så mycket engelska. Det var tre flickor från Italiten, Brazilien och Spanien tror jag. Alla hade kommit hit för tre månader sen för att studera engelska. Men dom var trevliga och jag kände att jag faktiskt skulle kunna bo ihop med dom. (Fick lite smått panik när jag såg sovrummet, visst ju att det var ett delat rum, men ändå. Jag skulle helst vilja ha ett eget rum, men man får ta vad man får.)
 
Vi pratade lite, jag ställde lite frågor och dom ställde lite frågor och sen följde den ena tjejen mig ut för det skulle komma en annan tjej och kolla också. På vägen ner pratade vi lite och hon sa att hon tyckte om mig, och det antar jag är ett bra tecken. Sen kanske åldersskillnaden spelar in lite grann. De var 23, 26 och 29 år gamla och då vill de kanske ha en som är lite äldre och som också ska studera. Men vi får se hur det går!
 
Just idag har jag ingenting att göra, tänkte gå ner på stan igen och kolla runt lite på vilka hotell som kanske behöver hjälp. Som jag skrev igår känns det lite meningslöst när jag inte har ett ställe att bo på, så vi får se vad jag gör. Vissa kanske tycker jag är lat, och ja, det är jag nog, men jag vill inte ge ut mina CV:n till folk som kanske kommer anställa mig, men som inte kan det för att jag inte får tag på en lägenhet. Kanske fel sätt att tänka, men med allt nytt runt omkring mig måste jag stå för vad jag vill göra. Annars blir det kaos tror jag. Andra anledningar till att jag ska ner på stan är att skaffa föda. Det går inte att dricka ur kranen här så måste köpa vatten, måste köpa en penna och topz (FATTAR INTE ATT JAG GLÖMDE DET), och sen måste jag ta ut pengar. Väldigt många små affärer tar inte kort, och jag vill heller inte använda kortet - paranoid och misstänksam är mina andranamn.
 
Just idag får nog stan vänta. Jag är trött hela tiden, och som sagt, jag har ingenting att göra på stan förutom att köpa proviant. och kanske äta lite grann.
 
Innan jag avslutar måste jag bara visa duschen som delas av alla på den här våningen. Supercool!
 
 
det ser ut som en vanlig garderob liksom, (rakt fram är toan), men när man öppnar ...
 
 
Tadaaaaa! en dusch! Hur coolt som helst!
(När jag tog dom här korten så kom det ut en gubbe ur ett rum så jag skyndade mig och gömde mig i duschen, med kläder och allt - hoppas han inte såt blixtarna från min kamera)
 
 
C Yaaaa!

Kommentarer

 • Sanna säger:

  Får du den lägenheten så ta den! Skulle du inte trivas tar du in på hostel igen eller letar upp en annan, men då har du iaf ngnstans att bo och hela cirkusen kan rulla igång med jobb osv :) Att dela sovrum förstår jag om det känns jobbigt, men se det som en häftig erfarenhet. Och det låg ju under din månadsbudget så det är ju bra osckå!
  Tycker du ska försöka gå ut ändå även om du är trött och inte känner att du har något att göra.
  Skulle jag vara du, skulle jag gå runt och försöka lära mig lite vart olika saker ligger som kan vara bra att känna till, och även gå runt och anteckna vart du skulle vilja söka jobb med adress osv så du lätt hittar tillbaka och har en plan när du går ut och gör det på riktigt! You can do it :)

  2013-11-07 | 11:41:07
 • Sanna säger:

  Och du FUCKER, skulle ju va trevligt att eventuellt kanske möjligtvis få ett jävla svar när man strävar och skriver bra kommentarer på alla dina inlägg!!!!!!

  Svar: Jag är ju ganska välkänd med Dublin redan liksom, och det är ett väldigt lätt gatusystem också, så det tror jag går bra. Plus att jag inte slutat söka jobb helt, jag söker fortfarande jobb på internet på sådana annonser :) så helt lat är jag inte. ska ner snart nu och kolla mig runt lite, men det blir lätt att man går på samma gator hela tiden. men håller ögon och öron öppna om det finns en "help wanted" skylt uppe någonstans, absolut! :)
  Sissel Danielsson

  2013-11-07 | 11:49:51
 • Zanna nr 2 säger:

  Haha du är så rolig :) du har inte ens varit där en vecka och du har ev. snart en lägenhet bruden! Detta fixar du vettu :D

  2013-11-07 | 17:04:57

Kommentera inlägget här: